JSN ImageShow (site)

Uw foto's op www.menaldumdorp.nl ?

Video - zonsondergang Menaam

Vrijdagavond 3 februari 2012 is het Clubstriid-avond. Onze jeugdclub krijgt dan opdrachten (voor ons allen onbekend) en die moeten ze (vaak) met behulp van dorpsgenoten uitvoeren. Helpt u onze jeugd hierbij???? We strijden tegen 8 clubs uit verschillende dorpen.

De laatste opdracht is wel bekend, en die bestaat uit het verzamelen van lege statiegeldflessen.

Dit jaar gaat de opbrengst naar enkele zorgboerderijen in Fryslan. Deze zorgboerderijen bieden een plek aan jongeren met een verstandelijk of lichamelijke beperking, of bijvoorbeeld een stoornis in het autistisch spectrum.Zij worden hier gewaardeerd en krijgen de ruimte om zich thuis te voelen. Zo ontwikkelen deze jongeren zich, vanuit hun eigen talenten en interesses.

Geeft u alstublieft uw opgespaarde lege flessen aan de tieners die langs de deuren komen. Dan kunnen de zorgboerderijen eens wat extra's doen voor deze jongeren!

Alvast onze hartelijke dank!

Jeugdclub van Menaam

Op vrijdag 16 december wordt er een sfeervolle en feestelijke kerstfair georganiseerd ten behoeve van Cultureel Centrum ‘De Weme’ in Menaam. Aldus Monumentenzorg is onderhoud aan ‘De Weme’ hard nodig. Met deze kerstfair willen de vrijwilligers van ‘De Weme’ het nodige geld inzamelen. 

 

Gevarieerde kerstmarkt in ‘De Weme’ tuin

 

De prachtige Weme tuin vormt het decor voor deze sfeervolle kerstfair. Er zijn allerhande activiteiten. Vele stands bieden inspiratie voor de kerst, met unieke cadeaus, feestelijke kerstaccessoires en lekkernijen. Luister naar live gezongen kerstliederen en kerstmuziek, bewonder de expositie en er zijn gezellige spelletjes voor jong en oud. Dit alles onder het genot van een hapje en een drankje.

 

Word ook donateur

 

Ook zult u op de kerstfair donateursformulieren vinden van het project “Vrienden van De Weme”. Hiermee kunt u Cultureel Centrum ‘De Weme’ financieel ondersteunen. ‘De Weme’ heeft uw steun hard nodig. Alleen dan kunnen we dit prachtige, unieke gebouw behouden voor Menaam.

 

Inzet van vrijwilligers

In dit jaar is een werkgroep opgericht die zich vrijwillig inzet voor het behoud van dit bijzondere authentieke gebouw. Monumentenzorg geeft aan dat er veel aan dit prachtige gebouw moet gebeuren. De vrijwilligers van ‘De Weme’ proberen door middel van allerhande acties het geld bij elkaar te krijgen, dat nodig is, voor het onderhoud. 

Kom naar de Kerstfair

U mag dit niet missen! Kom daarom op vrijdag 16 december naar ‘De Weme’ tuin aan de Mieddyk 3 in Menaam van 16.00 uur tot 21.00 uur. Het belooft een prachtige kerstfair te worden!

 

Alle informatie op een rij

-          Vrijdag 16 december 2011

-          Van 16:00 uur tot 21.00 uur

-          Entree: Gratis

-          Locatie: Cultureel Centrum De Weme, Mieddyk 3 te Menaam

-          Meer informatie? Kijk op www.dewememenaam.nl

Nog niet zo lang geleden zijn we met z’n allen verhuisd van Menaldum naar Menaam, en even later ook nog eens van Menaldumadeel naar Menameradiel. Nog voordat alle plaatsnaamborden zijn aangepast staat de volgende verhuizing al weer voor de deur, binnenkort verhuizen we naar de gemeente NoordWest-Fryslan, althans zo heeft het provinciebestuur laten weten.

Of u daar blij mee bent kunt u laten weten middels onze poll in de rechter kolom.

Laten we in ieder geval hopen dat de bestuurders meteen even goed nadenken over wel of niet een verbindingsstreepje in de naam NoordWest-Fryslan, het heeft de burgers in het zuiden van onze provincie in ieder geval ruim anderhalve ton extra gekost.

....en wat doe je dan met die friese plaatsnamen… binnenkort ook Frjentsjer en Harns op de borden ?

 

 

Zondag 18 december 2011 is alweer het 17e horeca zaalvoetbaltoernooi van Menaldumadeel, aanvang: 10.00 uur en vanaf +/- 16.00 uur live muziek ( 7 mans band) in de kantine.

 
Dit is alweer het 17e horeca toernooi in de Roelenga Hal op Schatzenburg. Elk jaar doen er 12 horeca ondernemers uit Menaldumadeel mee met met hun zaalvoetbal teams, dit jaar zullen 8 heren teams en 4 dames teams strijden om de hoogste eer,   het is altijd een heel sfeer vol toernooi. Dit jaar begint het iets vroeger en is het dus ook eerder afgelopen om vooral ook nog te genieten van de 3e helft met een mooie live band in het horeca gedeelte van Klaas en Esther
die u ook voorzien van een hapke en snapke.
 
 
Vorig jaar was DeJe catering uit Menaam de winnaar wie er dit jaar met de grote wisselbeker vandoor gaat, kom het zien in de Roelenga Hal in Menaam op zondag 18 december, de toegang is gratis.

FotoMappen

IMG 1174Miedkamp ri A31 Small

Weerstation Menaam

Het weer in Menaam
Weerstation Menaldum
het weer in Menaldum

 

Ga naar boven